Doxette's

Doxette's
Sirkku

perjantai 10. maaliskuuta 2017

10.3.17 pennut seitsemän ja puoli viikkoa

Käytiin aamulla eläinlääkärintarkastuksessa. Ei tullut isoja huomautuksia (yksi lievä alapurenta, jonka pitäisi korjautua itsekseen, kun pentu kasvaa ja yksi pieni napatyrä, joka ei vaadi toimenpiteitä).  Korvatulehdukset olivat parantuneet kaikilta muilta paitsi Popilta, jolle jatketaan tippakuuria vielä viisi vuorokautta. Popille on varattu uusintatarkastus muutenkin luovutuspäivän aamulle 17.3.

Tänään tehdyn punnituksen mukaan pikku-Usva on 2,2 kg, Vilma 2,3 kg, Nova ja Sunny ovat 2,5 kg, Alma 2,6 kg ja Popi 2,8 kg. Viime punnituksessa taisi olla Popin ja Alman numerot väärin päin.

Pennut lähtevät maailmalle alkaen huomenna. Ensimmäisenä ovat lähdössä Nova Pietarsaareen ja Alma Espooseen. Maanantaina on lähdössä Sunny Porvooseen ja tiistaina Usva Lahteen. Perjantaina ovat lähdössä Vilma Pieksämäelle ja Popi, joka jää Jyväskylään. Jos jollakulla on pentuleikkikavereita pikku Doxette's pentujen seuraksi, niin ilmiantakaa minulle doxettes@gmail.com tai jos on tulossa kooikkerikävelyitä tai -tapaamisia yllä mainituilla paikkakunnilla tai siinä lähellä, niin kertokaa, että voin kysellä, ehtivätkö pennut teitä tapaamaan. Leikkikaverit olisivat kyllä hyväksi pikkukoirille.

Pentutestaus oli tänään klo 15: yleisesti pentue sai kehuja Salme Mujuselta. Pentukohtaiset huomiot ja suositukset lähetän pentujen ostajille kuhan ehdin naputella ne koneelle. Pentutestauksessa pennut olivat niille uudessa tilassa, jonka nurkassa testaaja tarkkaili niitä. Ensin katsottiin, mitä pentu tekee jouduttuaan uuteen tilaan, alkaako tutkia sitä ja kuinka reippaasti esiintyy (toimintakyky, rohkeus, itsevarmuus). Sitten testaaja testasi, kuinka pentu reagoi vieraaseen ihmiseen (testaaja) ja hänen käsittelyynsä. Sitten seurattiin, mitä pentu tekee passiivisuuden aikana. Testattiin myös pentujen saalistus- ja leikkihalua sekä reagointia ääneen ja palautumista äänestä. Lopuksi arvioitiin pennun palkaantumista ruoalla. Testaaja vielä teki yleisiä huomioita pennuista sekä antoi muutamia suosituksia. Pentutestauksessa kukin pentu oli testattavana yksistään.

Kuvia eilen illalta:
Sunnyn rento tyyli

Vilma juoksee nukkuessaankinEi kommentteja:

Lähetä kommentti