Doxette's

Doxette's
Sirkku

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Maanantai 270415 pojat 11vrk

Päivitys klo 20

Noniin tämän päivän aikaisempi päivitys on tuolla alempana. Se on tehty päivän ensimmäisen eläinlääkärin jälkeen viiden maissa. Sen jälkeen jouduttiin eläinlääkäriin uudelleen. Siru imetti pennut kotia tultua, mutta se oli samalla "salaa" nuollut pikkuisen mahaa vimmalla (vissiin eläinlääkärin hajut siitä pois), joten se napapatin luona ollut tulehtunut, jo parantunut kohta aukesi taas ja mätää (jos se sitä oli kun oranssista alustasta ei oikein nähnyt, ei valkoista ei punaista mutta oranssia) ja kudosnestettä tuli ulos tosi paljon. Ja pennun muoto samalla muuttui. Eläinlääkäri tutki uudelleen ja sanoi, että se iso "tyrä" saattoikin olla se tulehduspaise, koska "tyrää" ei nyt enää tunnu. Tulehdusta on luultavasti vieläkin, joten antibiootti jatkuu. Nyt myös ultrattiin pentu (ajamatta karvoja) ja munuaiset siltä löytyy samoin kuin maksa. Pentu jatkaa viikon antibiooteilla, minun pitää vahtia sitä ja Sirua joka hetki, että Siru ei nuole pennun koko mahanahkaa rullalle, ja ensi maanantaina mennään pennun kanssa uuteen tarkastukseen. Huh helpotus, jos vaan saan pidettyä Sirun liiemmin hoitamasta pentua. Ja minulle kun kaveri ohjeisti Sirun ja pentujen varalle, että anna sen emon hoitaa pentuja itsenäisemmin kuin viimeksi. Ja miten tässä kävikään vaikka vahdinkin Sirua. Tältäkin olisi ehkä vältytty, jos olisin ollut synnytyksessä vielä nopeampi saksien kanssa. Kahden ekan pennun napanuorat ehdin lyhentää, mutta kolmannen en ja Siru irrottikin sen sitten juurineen päivineen. Ja vielä lopuksi: Pikkuinen on viihtynyt nisällä tosi hyvin nyt kotiin tulon jälkeen. Päivällä sen paino ehtikin vähän laskea, ellei se erotus sitten ollut sitä kudosnestettä joka valui ulos.


Päivitys klo 17.00

Sirun ja Taavin vauvoista isot kasvavat vauhdilla ja ovat tosi pontevia poikia. Ne ovat noin 900-grammaisia jo, toinen vähän yli, toinen vähän alle. Pikkuinenkin on yli puolikiloinen. Pikkuinen kävi tänään eläinlääkärissä tutkittavana. Sillä ei ole kaikki kunnossa, mutta koska se on pirteä ja se syö, niin sitä seurataan vielä viikon verran ja jatketaan sen ajan antibioottia. Epäillään, että vaikka pikkuisen mahanahka on antibiootilla saatu pinnalta kuntoon, sisäpuolella voi ehkä olla paise, siinä mistä Siru ehti nypätä napanuoran irti synnytyksen yhteydessä. Ja pennulla on tosi iso tyrä. Ensi maanantaina Pikkuisen kohtalosta tehdään päätöksiä, jos ja kun sen kokonaiskunto saadaan selvitettyä silloin. Se pitää ultrata, ja sitä ei tehty nyt, koska jos ultraa varten olisi ajettu karvat pois, Siru hoitaisi (=nuolisi) pentua vielä innokkaammin ja sen nahka ei kestä sitä. Ultralla selvitetään muun muassa, onko Pikkuisella kaikki sisäelimet ok, ja onko toiveita saada se leikkauksella kuntoon, ja arvioidaan, kannattaako leikkaukseen ryhtyä. Noin pienen anestesia on vaikea ja leikkaus muutenkin, jos sitä päätetään yrittää. Sille ei keksitty syytä, miksi ensimmäisen yön normaalin syömisen jälkeen Pikkuinen lopetti syömisen kolmeksi vuorokaudeksi.

Isot pojat ja pikkuinenkin alkavat jo vähän kokeilla nostaa vuoroin etu- ja takapäätä ilmaan, mutta vielä kestää varmaan pari viikkoa ennen kuin ne saavat mahansa irti maasta. Tällä viikolla odotetaan, että silmät aukeavat, ja kohta sen jälkeen korvatkin.

Pennut vasemmalta: Pikkuinen, Blondi, Pilkku, 11vrk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti