Doxette's

Doxette's
Sirkku

perjantai 20. tammikuuta 2017

20.1.17

Päivä alkoi vielä aika kohtuullisissa merkeissä. Totesin kuitenkin Sirkun voinnin olevan sen verran apaattinen tai epätavallinen, että lähdettiin eläinlääkäriin tarkistukseen, ettei tarvitsisi viikonloppuna lähteä. Sirkulta tutkittiin labrat, jotka olivatkin hyvät, mutta kalkkiarvo olisi saanut olla korkeampi. Niinpä Sirkku sai kalkkipiikin ja ripulin takia nesteytystä. Pennut tutkittiin päällisin puolin (kitalaet ja navanseudut) ja pennun nro 8 napa oli vähän tulehtunut, joten se sai antibioottia 5 vrk:ksi.

Päivä meni pilalle iltapäivällä, kun pennun numero 8 vointi romahti aika yhtä-äkkiä antibioottihoidosta huolimatta. En saanut sitä millään konstilla piristymään, joten lähdin sen kanssa Tuhatjalkaan päivystykseen. Pennun maha oli kovin iso ja kova ja kivulias ja pentu oli hädin tuskin hengissä. Koska pentu oli niin pieni, 211g, ei sitä olisi oikein voinut tutkia ja hoitaa, niin eläinlääkäri suositteli pennun nukuttamista. Ja ikävä kyllä niin tehtiinkin. Kasipentu kasvoi porukasta vähinten, eli 22g kolmen päivän aikana. Sekin viittaisi siihen, että jotain ongelmaa sillä oli. Lähetän pennun Eviraan tutkittavaksi, koska haluan tietää, olenko itse tehnyt jotain väärin vai onko pennulle sattunut tapaturma vai onko pennulla ehkä ollut jotain synnynnäistä ongelmaa. Eli Sirkku-Huugo pentuetta on nyt sitten viisi narttua ja yksi uros.

Iltapunnituksen tulokset tänään ovat syntymästä asti mitattua kasvua:
ykkönen 68g
kakkonen 56g
kolmonen 40g (syntyessä pienin)
viitonen 67g
kuutonen 88g (tämä on näköjään ollut tänään tosi ahkerasti syömässä - voittaja)
seiska eli poika 73g (jäi toiseksi)
(nelonen ja kasi ovat enkeleitä)

Sirkun vointi on hoidon jälkeen ollut parempi. Aika tehokas pesukone se vieläkin on, mutta ehkä sen pentujen hoitamista helpottaa se, kun pentuja on yksi vähemmän. Koko ajan on vaikuttanut, että Sirkku osaa laskea vain kuuteen. Olisiko se tiennyt, että kasipennun kanssa on jotain - tosin ei se laskematta jäänyt aina kasipentu ollut. Sirkku kyllä otti aika paljon stressiä, kun se huomasi, että pentu voi huonosti.

Sirkku, viisi tyttöä ja poika. Poika on toinen vasemmalta. Kutospennun toinen kylki on ihan valkoinen. Toinen väärin päin oleva on kakkonen (tassu selässä). Kahden väärin päin välissä oleva on se pienin eli kolmonen, ja kun oikeanpuoleisin on viitonen niin vasemmanpuoleisimman on oltava ykkönen (sen tunnistusmerkki on piirrossa oleva pallukka - myös kakkosella on sellainen, mutta pienempi).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti