Doxette's

Doxette's
Sirkku

tiistai 17. helmikuuta 2015

Sirun juoksut

Ne sitten alkoivat täsmällisesti 1.2., eli vähän liiankin täsmällisesti, koska Sirkun kanssa oltiin lähdössä Tallinnaan näyttelyreissulle 13.-15..2.2015. Sirun progesteronitaso nousi alkuun tosi hitaasti. Juoksujen 6. päivä se oli 0,15, juoksujen 10. päivä 0,69 ja sen jälkeen en progea otattanutkaan, koska olin lähdössä reissuun eikä olisi ehditty astutusmatkalle kuitenkaan. Juoksujen 16. päivänä eilen maanantaina proge oli jo 17,7, mutta lähdettiin Taavin luo kuitenkin kokeilemaan, onnistuisiko seurustelu. No Taavi oli oikein pätevä poika, varmaan viiden minuutin tutustumisen ja korvaputsien jälkeen se astui Sirun. Ne olivat nalkissa 25 minuuttia suunnilleen, eli ei ainakaan Taavista ole kiinni, jos ei tule pentuja. Toivotaan kuitenkin että pentuja tulisi huhtikuun puolivälissä tai vähän sen jälkeen, jos vaan Sirulla ei juoksut olleet jo liian pitkällä. Ultrassahan sen kuukauden päästä suunnilleen näkee sitten. Taavi on kyllä aivan ihana leikkisä ja reipas kooikkeripoika ja Taavin perheen Tyyne-kooikkerikin on tosi suloinen. Tyynen näin nyt ensimmäistä kertaa.

Siru ja Taavi 16.2.2015 (kuva Tiina Mannari)

Sirkun näyttelyreissu Keski-Suomen kennelkerhon matkassa sujui lauantain osalta paremmin kuin hyvin. Vaikka kilpailua ei ollut (Sirkku oli ainoa kooikkeri), se sai tuomarilta ERI:n, SA:n, ja Viron sertin ja oli ROP eli rotunsa paras. Ryhmäkehässä ei tullut sijoitusta, siellä pärjäsivät isot noutajat. Sunnuntaina ei ollut yhtä hyvä tuuri: ainoa kooikkeriosallistuja Sirkku sai EH:n, muun muassa koska silmänvalkuaiset vilkkuivat tuomarin mielestä liikaa ja pilasivat kooikkerin tyypillisen ilmeen. Sirkku oli väsynyt edellisen pitkän näyttelypäivän jälkeen ja väisteli tuomaria pöydällä aika kovasti. Siksi varmaan ne silmänvalkuaisetkin niin vilkkuivat.

Lauantain ryhmän 8 näyttely 14.2.2015

Tuomari Ann-Christin Johansson, Sweden, ERI, SA, ROP, SERT: Very good size, nice feminine head, a little prominent eyes, good ear set, good neck and very good topline and croup (?), very good body, good angulation, could have a little more reach and drive, but moves with balance.

Sunnuntain kansainvälinen näyttely 15.2.2015:

Tuomari Inga Siil, Estonia, EH: Very good type and size, feminine, exellent proportions, typical head, now eyes showing white, spoiling typical expression. Well set ears, very good neck and topline and tailset, well angulated and bodied, excellent coat quality, but out of coat today. Moves close behind, moves well from the side, tail carried too high.

Noo, harjoitus tekee mestarin ja me tarvitaan Sirkun kanssa vielä näyttelyharjoitusta. Sirkku tarvisee yhden sertin Suomesta ja yhden cacibin ulkomailta, jotta päästään tavoiteeseen, mikä olisi Suomen, Venäjän ja Viron valio sekä kansainvälinen valio. Niitä voi joutua metsästämään pitkään. Valmiina on kaksi Suomen sertiä ja cacibia, Venäjältä serti ja cacib, sekä Virosta serti.

Sirkulle odotan / toivon juoksuja maalis-huhtikuulle, pääasia olisi, että tulisivat vasta Sirun ultrauksen jälkeen. Tosin ne tulevat kun tulevat, ja voivathan ne aikaisemmikin tulla kun Sirulla on juoksut ja samoin naapurissa ainakin yhdellä nartulla. Ja Virossa huonekaveri-eurasierillakin oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti