Doxette's

Doxette's
Sirkku

perjantai 8. toukokuuta 2015

Kolme viikkoa plus päivä: kävelyharjoitukset jatkuvat ja reviiri laajenee

Piti maanantaista postausta päivittää jo aiemmin, mutta unohdin: Blondin valkoisen puolen silmä on jo yhtä iso kuin toinenkin, se vaan avautui lauman kuudesta silmästä hitaimmin.

Tänään pojat ovat uudessa yksiössään jo ihan kuin kotonaan. Poistumisen itsenäisesti on hoksannut Blondi, joka kiipesi pois eilen illalla, ja yölläkin se kävi minun vieressäni seikkailemassa kun kumminkin päätin vielä nukkua pentujen vieressä varmuuden vuoksi (kun on uusi "kotikin").

Tänään kaikki kurkistelivat kovasti pois yksiöstä, joten nostin ne aamukävelylle viereiselle karva-alustalle. Siinä jalka pitää hyvin, mutta vaikka kaikki halusivat kokeilla myös tasaista lattiaa, sillä kävely ei oikein vielä onnistunut. 

Tosi kiva, että pennut alkavat nyt pikku hiljaa touhuta, niin alkaa saada vähän käsitystä, millaisia kääryleistä alkaa kehittyä. Taitaa olla, että vasta myöhemmin toukokuussa kutsun pennuista kiinnostuneita perheitä pentuja katsomaan, koska sitä ennen pitäisi pystyä päättämään (rajaamaan), kenelle nämä oikein lopulta ovat menossa, ja pitäisi päättää myös, etsitäänkö Pikkuiselle perhe vai jääkö se meille kotiin.

Vieraita pennut toki saavat jo, eilenkin kävi naapurin Heli pikavisiitillä ja mummi on vieraillut jo montakin kertaa. Ensialkuun pentuja pääsevät katsomaan vain meidän Sirulle tutut kaverit - koska Siru on vielä kovin huolissaan siitä, että joku saattaa varastaa siltä pennun. Se on aika epäluuloinen tuttujakin kohtaan. Sekä vieraille että Sirulle on mukavampaa vierailut vasta sitten, kun Siru alkaa vähän enemmän luovuttaa pentuja muiden "hoteisiin". Siinä auttaa se, että pennut ovat päässeet jo pois pentuaitauksesta oman lauman pariin harjoittelemaan yhdessäoloa ja itsenäistä touhuamista.

Blondi ensimmäisenä tutkimusmatkalla "pesän" ulkopuolella 3-viikkoisena eli 070515

Kolme viikkoa ja päivä: portilla on jo tunkua

Pojat aamukävelyllä 080515
Lisää kuvia tältä päivältä:

Isot: Sirkku, Siru, Severi
Isot: Severi, Sirkku, Siru 
Isot takametsässä: Siru, Severi, Sirkku
Näin isoja koivunlehtiä takametsässä. Taustalla meidän puuvaraston katto (näin "iso" takametsä).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti