Doxette's

Doxette's
Sirkku

maanantai 4. toukokuuta 2015

Pennut 18 päivää

Sirun ja Taavin pennut täyttävät tänään 18 päivää eli ovat noin kaksi ja puoliviikkoisia. Isoin eli Blondi kovasti harjoittelee kävelemistä, ja toisena jaloilleen yrittää Pikkuinen. Pilkku on vähän joka lajissa väliinputoaja. Myös siinä, että sillä ei vielä ole ollut (ja toivottavasti ei tulekaan) ongelmia.

Pikkuisen ongelma oli se mahaan navan kohdalle tullut tulehdus, joka tosin on tämänpäiväisen eläinlääkäritarkastuksen mukaan ihan poissa eli maha ja pentu muutenkin on kunnossa:
"Pienimmän pennun tilanteen tarkastus: mahaan kehittynyt paise navan kohdalle, ihon alle. Paise puhkesi, jatkettiin antibioottia. Nyt näytää hyvältä, silmät ovat auenneet, yleistutkimuksessa ei todeta poikkeavaa. Antibiootti lopetetaan. Voinnin tarkka seuranta jatkuu."
Pikkuiselle jäi siitä paiseesta vartalonmalli vähän oudoksi, kylkiluut ovat vielä vähän turhan leveällä, mutta se näyttäisi kasvaessaan normalisoituvan pikku hiljaa. Pikkuisen sydän kuunneltiin tänään ja sekin kuulosti varsin pontevalta ja normaalilta. Pikkuinen on porukan toiseksi innokkain kävelemisen harjoittelija.

Blondin ongelma saattaa olla se, että valkoisen puolen silmä vaikuttaa tässä vaiheessa vähän pienemmältä kuin ruskean puolen silmä. Se on auki kyllä, mutta tuota silmän kokoa seurataan:
"Valkoisen isomman pennun toinen silmä mahdollisesti pienempi kuin toinen; seurataan"
Ja nyt kun katsoin silmää täällä kotona, heräsi myös epäily, olisiko silmä sininen. Mutta tässä vaiheessa kaikki silmät ovat vielä aika sinisiä. Kävely kiinnostaa edelleen eniten Blondia.

Keskimmäisellä eli Pilkulla ei ole ongelmia, ellei sellaiseksi lasketa sitä, että se on laiskin kävelyharjoittelija. Kyllä sekin jaloillaan pysyy kun haluaa, mutta se ei kovin usein tai paljon halua. Jos Pilkku olisi ihminen, se loukkaantuisi, kun sitä ei noteerata yhtä paljon kuin muita. Tosin yritän kyllä huomioida sitä yhtä paljon kuin muitakin pentuja. Täytyy pitää "Pilkun päiviä" ja aloittaa punnitus keskimmäisestä eikä aina isoimmasta tai pienimmästä.

Eläinlääkärissä pennut "katsasti" sama mukava eläinlääkäri kuin tähän asti joka kerta Animagissa. Sovittiin hänen kanssaan, että pentutarkastus ja sirutus varataan myös hänelle, mutta hänen lomansa takia se menee vähän pitemmälle, eli pennut ehtivät silloin 10.6. päivää vaille 8-viikkoisiksi. Tästä syystä luovutan pennut sitten vasta noin 8-viikkoisina tai vähän yli. Jos ostajat haluavat rekisterikirjat mukaan, niin pentu kannattaa hakea seuraavana viikonloppuna tai heti sen jälkeen. Jos rekisterikirja ei ehdi ajoissa, lähetän sen postissa perässä. Minusta on hyvä, että pentuja seuraa sama eläinlääkäri koko pikkupentuajan.

Nyt kun terveyshuolet ovat enemmän taka-alalla, suurimpana ongelmana minulla on tällä hetkellä karsia poikapennun kyselijöistä ne kaksi tai kolme perhettä, joille meiltä löytyisi pentu. Kyselijöitä on  2-3 kertaa enemmän, elleivät sitten jotkut ehdi saada pentua muualta. Yritän seurailla, minkä oloisia pennuista on tulossa, mutta ei niistä tässä vaiheessa osaa vielä paljoa päätellä. Vielä viime viikolla olin sitä mieltä, että Pikkuinen jää meille. Nyt en tiedä - ehkä sillekin voisi perheen etsiä - mutta sen kuntoa ja kasvamista seurataan edelleen tarkasti. Sekin olisi kiva/hyvä tietää, kenelle pojista laskeutuu kivekset, koska sekin saattaisi olla perheen valintaan vaikuttava tekijä, mutta sitähän ei tässä vaihessa vielä tiedä.

No joo, just kun sanoin, että Pilkku ei ole missään lajissa ensimmäinen, näin kun se nousi seisaalleen, käveli hetken ja sitten pysähtyi vähäksi aikaa, kunnes jatkoi taas matkaa: se teki seisoaltaan ekat pissat. Tai ainakin ensimmäiset, mitkä on nähty!!!!

Viikonloppuna mammasta ja pojista on on otettu lähinnä huilaamis- ja syöntikuvia.
Hujan hajan
Back to business

Hei me huilataan!

Mamma ja Pikkuinen
 Ja hei, meillä opetellaan myös haukkumaan!!!!

Lisäkuva 1 4.5.: Pilkku nukkuu niska kenossa kuin äidillään on tapana





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti