Doxette's

Doxette's
Sirkku

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Pennut täyttivät kuusi vikkoa 140114

Pennut täyttivät tiistaina kuusi viikkoa ja saivat "viimeiset" loishäädöt, eli viimeiset meillä, koska seuraavat annetaan ennen ekaa rokotusta uudessa kodissa. Aikaisemmat loishäädöt olivat Canex-pastaa, mutta tällä kertaa liotin ruoan sekaan Axiluria. Hyvin se kelpasi, kun taktisesti ruoaksi oli valittu jauhelihaa. Eilen tiistaina onnistui myös hyvin asioiden teko ulos, kumpikin kävi ulkona pissillä ja Rico onnistui tekemään ulos myös kakat... kakkajutuja ;) Pennut olivat pirteällä tuulella kun ulkoiltiin joten käveltiin yhdessä niitten kanssa meidän "takametsään" eli tontin takana olevalle metsäkaistaleelle ja sieltä takaisin. Pennut seurasivat hyvin reippaasti perässä. Niille tuli nyt niiden pisin lenkki tähän asti, oliskohan edestakaisin ollut 150-200 m. Sisällä sitten ne lämmittelivät minun takkini sisällä niin kauan, että tassut olivat normaalilämpöiset. Pakkasta taisi olla -14 astetta suunnilleen pihalla. Asioittten tekeminen uloshan onnistuu, jos itse ehdin seurata kunnolla pentujen touhuja ja vien ne oikeaan aikaan ulos. Pitää olla "nopeat vaatteet ja nopeat kengät" ja sitten äkkiä ulos, kun on oikea aika.

Viikonloppuna sovittiin, minne pennut meiltä muuttavat ja mitä niiden nimiksi tulee. Tytöstä eli Doxette's Dynamic Duo Chickistä tulee Siri Riihimäelle, ja pojasta eli Doxette's Dynamic Duo Chapista tulee Rico Vantaalle. Uusiin koteihin pennut muuttavat helmikuun alussa.

Rico on kunnon poika: sillä on leuassa pieni ruskea partakin :)

Sirillä on päänalusena uudesta kodista meille "hajustumaan" tuotu sammakkolelu.

Rico leikkii, tämä sorsalelu on molempien pentujen suosikkeja.

Siri leikkii yhdellä Sirkun vanhoista pentuleluista - hyvä, että niillekin on käyttöä :)

Tässä tapellaan oikein kunnolla. Tappeleminen on hauskaa myös ihan kokonaan tuolla lipaston alla.
Tilasin pennuille muovitettuja paperialustoja pissimisalustoiksi, mutta pennut innostuivat syömään ja repimään niitä niin kovasti, että vaihdoin takaisin sanomalehtiin, kun nämä eivät varmaan ainakaan turpoa mahassa, kuten ne pissialustat saattavat. Ja tavallisesti pennut irrottavat lehdistä vain pieniä suikaleita.

Eviran lausunto poika "ykkösen" ja tyttö "kolmosen" kuolinsyystä saapui tänään postissa. Kummallakin oli e-coli-infektio keuhkoissa, pojalla kohtalainen (kuoli maanantaina) ja tytöllä voimakas (kuoli tiistaina). Kummallakaan ei ollut herpestä eikä salmonellaa. Molempien pentujen elimet, lihakset, luusto, aivot, suolisto ja sukuelimet ym vaikuttivat täysin normaaleilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti