Doxette's

Doxette's
Sirkku

sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Huonommat ajat (taas)

Hienon alun jälkeen tuli kumminkin taas vaikeuksia. Kaksi isompaa poikaa eli piraatti (Blondi) ja keskimmäinen (Pilkku) voivat hyvin ja kasvavat. Eläinlääkärin tämänpäiväisen "virallisen" punnituksen mukaan Blondi on 445g (lähtöpaino 304g) ja Pilkku on 399g (lähtöpaino 297g). Sensijaan Pikkuinen on lisännyt painoaan vain ensimmäisenä yönä. Perjantai-iltana havaitsin, että iltapaino oli sama kuin aamupaino eli n. 300g (syntymäpaino 278g), mutta ajattelin, että kyllä se yöllä kirii. No eilen aamuna totesin, että ei kirinyt mutta ei menettänytkään painoa. Eilisen päivän Pikkuinen sai lisämaitoa ja viime yönkin. Se oli välillä n 320g mutta sitten taas välillä takaisin 300grammassa.

Tässä välillä kysyin sähköpostilla meidän "oma"eläinlääkäkäriltä Animagista ohjeita ja hän käski hakea päivystyksestä pennuille antibiootit. No sitten puolilta päivin tänään käytiin Tuhatjalan päivystyksessä, ja siellä Pikkuisen "virallinen" punnituslukema oli 320g. Tuhatjalassa mitattiin Sirun lämmöksi 39,4C ja tulkittiin että se voi johtua tulehduksesta tai stressistä (Siru huusi täysillä koko automatkan eläinlääkäriin ja siellä perilläkin vielä). Siru on myös eilisestä alkaen kiihtyvällä tahdilla taas petannut ja öisin läähättänyt. Sirulla on ollut synnytyksen jälkeen ripuli, mutta se on mennyt paljon parempaan suuntaan jo. Viime yönä annoin Sirulle läähätykseen Rimadylin, ja sillä se jonkin verran rauhoittui. Tulkittiin että Sirulla on tulehdus ja määrättiin antibiootit, ripulinestolääke ja kipulääkettä.

Tutkittiin ja punnittiin pennut. Kahdesta isommasta ei sanottu tai todettu mitään ihmeempää. Pontevasti ne huusivat koko vierailun ajan. Pikkuisesta kirjattiin: "pennun kitalaki ehjä ja ruumiinlämpö normaali. Vähän vaisumpi kuin muut pennut. Sille annettiin nestettä ihon alle". Tämän lisäksi sanottiin, että pentu on ihan reipas ja normaali, samoin kuin emokin. Pikkuiselle jatketaan lisämaidon antamista ja lisäksi annetaan PuppyBoosteria (olin ihan unohtanut, että meillä olisi sitä ollut kotonakin, tosin se oli vanhaa ja ostettiin siis Pikkuiselle uutta),

Sirusta todettiin myös, että nisistä tulee maitoa ihan normaalisti (olisin tämän arvannut, kun Blondi kasvaa kiirellä Sirun eväillä). Nyt sitten mies on hakemassa Sirulle ja pennuille maitohappobakteereja. Minulla on kotona Aptus tehobakt petia mutta Siru ei tykkää siitä (eilen annoin) ja minustakin se haisee ihan kauhealle.

Tänään siis lähettiin hakemaan antibioottia pennuille eläinlääkäristä, mutta emolle se tuli, 250€ kiitos. Täytyy katsoa, miten edistytään, että lähdetäänkö aamulla vielä lisäksi Animagiin. Ottelen kuvia sitten jos/kun tilanne rauhoittuu.

No nyt tuli apteekin/M&M-lähettiläs, Adaptiliin sain vaihtopullon ja apteekin &M&M:n ohjeilla maitohappobakteeriksi "valikoitui" Biobak. Ensimmäisen nuuskuttelun perusteella se ei haise yhtä pahalle kuin meidän edellinen maitohappobakteeri.


2 kommenttia:

  1. Voi että, toivottavasti Sirun antibiotit alkavat vaikuttaa pian. Jaksamista sinne kaikille, sulle, Sirulle ja vauvalle ♥

    Rita Hiltunen

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Siru tosin tuli kunnolla kipeäksi vasta eläinlääkärikäynnin jälkeen, toivottavasti lääkkeet purevat pian!

    VastaaPoista