Doxette's

Doxette's
Sirkku

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäispäivitys

Tänään 4.4. Sirkku, Doxette's Anniversary Babe, aloitti juoksut. Sulhaseksi on lupautunut Niki, Estaika's Desertsun. Astutusajankohta selviää, kunhan aletaan tehdä progesteronimittauksia. Astutuksesta noin yhdeksän viikon päästä syntyy vauvoja, jos kaikki menee hyvin. Eli summamutikka-arvauksena, jos hyvin käy, voidaan saada juhannusvauvoja. Vauvat ehtivät luovutukseen aikaisintaan seitsemän viikon ikäisinä.

Kuva Nikistä ja Sirkusta Sari Vuorio
Sirkku on tällä tietoa osallistumassa Itä-Suomen yliopiston ovudog-tutkimukseen tässä samalla kierrolla, jos nyt pääsiäinen ei sotke meidän aikataulujamme. Seuraavan parin viikon aikana onkin sitten hommaa, kun yksi eli Sirkku pitäisi astuttaa ja toisen eli Sirun pitäisi synnyttää. Pentualuetta aloin tänään jo järjestellä, että se on ainakin ajoissa valmiina. Onneksi Niki-sulhanen asuu samalla paikkakunnalla, ettei Sirun synnytyksen lähellä tarvitse minnekään kauas ajella. Nyt on raivattu ylimääräiset romut pentujen alueelta toisaalle olohuoneeseen, kohta levitän alueelle alusmaton ja desinfioin sen höyrystämällä. Sitten rakennan pentuaitauksen ja sisustan sen, sekä ompelen patjan ja lakanat uusimpaan eli entistä isompaan pentupetiin. Ja tuon pentuaitaukseen "avaruuskypärän" kuten poikani nimittää meidän uutta pentupesää. Ja sitten loppuajan kertailen Helena Koskentalon kirjaa "Parempaan pentutulokseen" ja kaikkea muutakin tiineyden loppuun ja synnytykseen liittyvää infoa.

Tuloksista ei tiedä mutta täytyy kyllä kiittää kovasti Sirkkua, että se jaksoi pidätellä juoksujaan tänne asti. Nyt hyvässä lykyssä pentueet menevät peräkkäin eikä yhtään päällekkäin. Saa istua nyt sitten minun kanssani peukalot ja varpaat pystyssä, että saadaan maailmaan terveitä kooikkerivauvoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti