Doxette's

Doxette's
Sirkku

lauantai 21. tammikuuta 2017

21.1.17

Sirkun tankkauspäivä

Sirkun maha alkaa vihdoin olla kunnossa, joten tämä päivä on mennyt erityisesti Sirkun tasaisessa neste- ja ruokatankkauksessa. Ruoka sille maistuu loistavasti ja vesi kelpaa kunhan se on maustettu märkäruoalla, raejuustolla tai tonnikalalla. Vettä pitää muistaa tasaisesti käydä tyrkyttämässä, koska oma-alotteisesti tai pelkkää vettä Sirkku ei juo. Se ei muutenkaan ole hyvä tai innokas juomaan vettä. Meillä kaikille koirille laitetaankin aina ruoan sekaan reilusti vettä.

Eilen olin punninnut sen painokisaa johtavan pennun jotenkin väärin, olisiko vaa'an asetukset olleet väärin tai sitten omat silmät harittivat. Laitan alle painokehityksen tähän iltaan klo 21 asti.
- ykköspentu syntymäpaino 184g, nyt 281g
- kakkospentu syntymäpaino 188g, nyt 280g
- kolmospentu syntymäpaino 160g, nyt 226g
- viitospentu syntymäpaino 182g, nyt 295g
- kuutospentu syntymäpaino 182g, nyt 290g
- seisemäs pentu, poika, syntymäpaino184g, nyt 294g

Nyt illalla aloitettiin pentujen kanssa tohtori Carmen Battaglian pikku pennuille kehittämä Early Neurological Stimulation -ohjelma, jonka viisi pientä harjoitetta kehittävät muassa parempaa stressinsietokykyä, parempaa vastustuskykyä ja vahvistavat sydämen sykettä. Tohtori Battaglia on AKCn tuomari ja kasvattaa saksanpaimenkoiria. Hänen kehittämänsä ohjelma löytyy sivustolta www.breedingbetterdogs.com/ Ohjelma pitäisi tehdä pentujen elinpäivinä 3-16, mutta koska meillä oli pennuilla stressiä eilen eläinlääkärikäynnin takia, teemme ohjelman päivinä 4-17 ja toivon, että sillä olisi silti pennuille hyödyllisiä vaikutuksia. Ensimmäisellä kerralla ohjelma ei miellyttänyt pentujen emoa yhtään vaan oli tosi huolestuttavaa touhua Sirkun mielestä. Mutta kyllä Sirkkukin varmaan tottuu harjoituksiin. Kiitoksia treenivihjeestä Kennel Milfeddyg ja Liisa Kotisalo.

Päivän kuva on Sirkun pikkuveli Sulosta, joka on tosi katkera kun se ei ole enää huomion keskipisteenä.
Missä minun ruoka on, ja miksi Sirkku saa ensin???? Byäääh minut on unohdettu!!!!

Sittenkin otin iltaräpsyt pennuista vielä. Ensin syntymäjärjestyksessä prinsessat. Ruskeasävyisiä ovat ykkönen, kolmonen, viitonen ja kuutonen. Mustavalkoisia tässä vaiheessa ovat kakkonen ja poika/seiska.

Ykkönen, jonka tunnistaa piirrossa olevasta pallosta. Isopallopää.

Kakkonen, jonka tunnistaa piirrossa olevasta pienestä pallosta: Pienipallopää tai tassuselkä.


Kolmonen, jonka tunnistaa pienestä koosta ja ruskeista ja valkoisista sakaroista selässä. Ehkä palapelityttö.

Viitonen, jonka tunnistaa isosta ruskeasta alueesta selässä (ja pääpallojen puutteesta):


Kuutonen joka on kokonaan valkoinen toiselta sivulta.

Ja lopulta prinssimme, herra seitsemän (tummin kaikista). Oli alkuvaiheessa myös hartiapallopentu.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti