Doxette's

Doxette's
Sirkku

lauantai 28. tammikuuta 2017

27.-28.1.17

Perjantaina 27.1. pennut 10 vrk

Jäi perjantain päivitys menemättä läpi, kun netti pätki (tai mun pää).

Sirkku kävi tänään (eli siis perjantaina) AlmaVetilla kalkkitiputuksessa eli sai nyt kalkkia suoraan suoneen 100ml. Pennut siirtyivät yhden vastikeruokinnan jälkeen vuohenmaitokantaan, kun ystävällisten fb-vihjeiden kautta sain selville vuohenmaidon toimittajan Laukaasta. Sainkin maitoa jo klo 16. Pennut tykkäävät siitä paljon enemmän kuin vastikkeesta ja sillä on painoihin saatu pientä nousua. Vastikkeen syöttäminen on aika lailla yhtä tyhjän kanssa silloin kun pennut sylkevät se pois tai valuttavat pitkin leukaa ja kaulaa. Illalla Sirkku pääsi vielä Muurameen kraniosakraaliterapiaan, jonka yhteydessä se sai infrapunahoitoa akupisteisiin. Kolmoishermoa käsiteltiin ja maksaan liittyviä alueita, joilla on vaikutusta hormonitoimintaan (toivottavasti tämä meni nyt oikein).  Toivon, että Sirkun vointiin saadaan nyt korjausta eikä tulisi enää lisäongelmia. Varalta laitoin jo aamulla varaemonkin hakuun, mutta vielä ei ole sovittu kenenkään kanssa mitään sen suhteen. Katsotaan ensin, miten Sirkun vointi kehittyy ja pennut saavat syödä vuohenmaitoa toistaiseksi.

Ykköspentu kurkistaa jo toisella silmällä maailmaa ja viitospennullakin silmät vähän kiiluvat luomien välistä.


Lauantaina 28.1.17 pennut 11 vrk

Yö meni hyvin ja pennut oppivat kaikki juomaan vuohenmaidon pullosta. Sirkkua ei ole kiusattu imettämisellä vaan yritän antaa sen kerätä kalkkivarantojaan takaisin. Tai no, kerran päivässä syötön lopuksi laitan yhden pennun vähän imemään Sirkun nisiä, etteivät ne tulehtuisi. Saa nähdä riittääkö se.

Tänään silmät ovat auki ykköspennun lisäksi kuutospennulla ja kakkonen vähän kurkistelee silmänraoista. Pennut ovat muutaman kerran "jaloitelleet" pentuaitauksessa ilman emoa. Piipitys on kova. Pienin eli pikkutyttö on lähimpänä päästä jaloilleen. Muut vielä mönkivät.

Syöttöhommissa huomaa, ketkä pennuista ovat häslääjiä: kakkonen ja poika johtavat ehdottomasti. Muut aika lailla keskittyvät syömiseen ja vaikka käyttävät etutassuja kuten imetettäessä, ne eivät muuten hösellä koko ajan.

Sirulla kova läähättely jatkuu, vaikka se ei ole perjantai-illan jälkeen enää imettänyt pentuja (kuin vain ihan vähän valmiiksi jo syöneitä pentuja, tavoitteena on ettei tulisi nisätulehdusta). Ruokahalu  Sirkulla on aika hyvä ja vatsa on kunnossa. Sirkullekin maistuu vuohenmaito.

En ole jaksanut keskittyä vastaamaan viimeisimpiin pentukyselyihin. Täytyy ensin saada tilanne kennelissä rauhoittumaan, ja jos mahdollista niin palata normaaliin järjestykseen. Sitten vasta ehdin alkaa pohtia vastauksia viestehin. Anteeksi teille, jotka joudutte odottamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti