Doxette's

Doxette's
Sirkku

torstai 26. tammikuuta 2017

26.1.17

Pennut viikon ja kaksi päivää

Sirkun vointi on mennyt huonompaan suuntaan. Se on tosi ärtyisä ja nukkuu kuin horroksessa kuorsaten. Se on myös taas väsyneempi. Pentuja on imetetty valvonnan alaisena ja ryhmissä. Käytiin eläinlääkärissä hakemassa Sirkulle taas kalkkipiikki, kun oireet viittaavat kalkkivajeeseen. Sirkun paino oli noussut kahdessa päivässä 500grammaa ja näyttäisi ulkoasusta päätellen, että se kaikki on tisseissä. Se on sentään hyvä, että Sirkku syö "kuin hevonen" ja maha on kunnossa. Kermaviiliä ja raejuustoa on mennyt purkkikaupalla ja menee edelleen. Kalkkipiikin se on saanut ennen synnytystä, 20.1. ja tänään. Saa nähdä, joko se on riittävä määrä.

Pikkupentu on pirteä ja syö hyvin. Eläinlääkäristä tultua huomasin, että viitospentu on mennyt vaisuksi eikä jaksa syödä vaikka se päivällä vielä (olevinaan) söi. Kuutospentu syö, mutta sen paino ei ole eilisillasta noussut. Laitoin sähköpostia eläinlääkärille ja sain ohjeen aloittaa molemmille antibiootin. Olen ruokkinut viitos- ja kuutospentua emonmaidonvastikkeella, ja se oli siitä kiva ruokinta, että ensimmäistä kertaa ruokin vastikkeella pentuja, jotka eivät sylkeneet maitoa ulos saman tien. Toivottavasti hoito ehti viitospennulle ajoissa, se on aika löysä (mutta niin oli pikkupentukin ennen antibioottia ja se ei ollut enää halukas syömäänkään). Huomenna näkee, mihin suuntaan viitospennun vointi menee, ja kuutosenkin. Toivottavasti muille pennuille ei tule sitä, mikä näillä kahdella (ja pikkupennulla) nyt onkaan.

Aamupunnitukset eivät olleet luotettavia, koska vaaka oli sekoamassa patterin loppumisen takia. Toisella vaa'alla kuuden maissa illalla tehdyssä punnituksessa johtoasema oli ykköspennulla, joka on yli 500g painava. Pennut 2, 5, 6 ja 7 ovat pikkuista vaille 500g painavia ja pikkutyttö on kirinyt 373 grammaan kun se antibioottia aloitettaessa oli alle 300g.

Iltapunnitus tehtiin vaikean, mutta enimmäkseen onnistuneen syöttökierroksen jälkeen. Viitospentu oli sen verran piristynyt yhdestä vastiketankkauksesta, että sekin jaksoi jo hetken juoda emon maitoa. Iltapunnituksella yli puoli kiloa painoivat ykköstyttö ja seiskapoika. Kakkos-, viitos- ja kuutostytöt ovat lähellä puolta kiloa. Pikkutyttö on kirinyt 378 grammaan.

Sirkku ei ole kunnossa. Se on hermostunut ja läähättää taas kovasti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti