Doxette's

Doxette's
Sirkku

tiistai 24. tammikuuta 2017

24.1.17

Pikkutyttö sairastaa. Se alkoi ennen neljää aamuyöllä huutaa kimeästi, eikä se suostunut syömään edes autettuna eikä Nutriplus-boostattuna. Se suostui nukkumaan vain pentukasan päällä, ja sitten taas alkoi kimeästi huutaa. Huuto loppui noin tunnissa ja aloitin puoli viideltä pennulle antibiootin antamisen ja koko aamu on pakkoruokittu ja yritetty pakottamalla saada imemään emon maitoa. Nyt yhdeksän-kymmenen aikaan se on muutaman minuutin suostunut pysymään nisällä. Ei kyllä näytä isosti juovan, mutta jos edes vähän, niin sekin on hyvä.

Käytiin taas eläinlääkärissä. Pikkutyttöä nesteytettiin ja tutkittiin päällisin puolin. Mitään outoa ei kuulunut eikä näkynyt, mutta sillä on todennäköisesti jokin tulehdus (ei kumminkaan navassa). Suoli sillä toimi, eli sielläkään vika ei näytä olevan.

Sain ohjeen antaa pikkutytön syödä yksikseen, joten nyt muut on otettu boksiin pois tieltä, kun tytölle tulee syönti-intoa. Sehän jääkin isojen pentujen jalkoihin aika pian ruokailun alettua, jos kaikki ovat paikalla. Pikkupennun paino on erityistarkkailussa. Antibiootti jatkuu eläinlääkärin ohjeiden mukaan. Eläinlääkärissä ollaan käyty niin paljon, että ell sanoi, mene kotiin syöttämään pentuja, sovitaan laskusta myöhemmin.

Ja justiin soitettiin Evirasta. Kasipennulla oli napatulehdus ja paha vatsakalvontulehdus, mutta ei mitään sellaista, mitä pitäisi muilla pennuilla olla siksi, että yhdellä oli.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti