Doxette's

Doxette's
Sirkku

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

1.2.17 pennut kaksi viikkoa ja päivän

Päivän kuvia on vain yksi: "tuplasyöttö", ja kuvassa on menossa toinen kierros tällä syöttökerralla. Toiset, syöttämättömät pennut kisailevat kiiveten ensimmäisten päälle ja taakse ja vaikka minne. Kiirettä pitää kun jonottavat pullolle. Neiti Kakkonen (tassuselkä) oli huonoin pullosta syöjä alunperin, se kun saattoi imeskellä pulloa vartinkin saamatta yhtään maitoa sisäänsä. Tuplasyöttömenetelmällä neiti alkoi syödä siinä missä muutkin. Koikkerihan ei kaverille ruokaa jätä, jos sen voi itse syödä.
3 x tämä niin kaikki pennut ovat pullukoina.
Tänään pennut saivat kaksiviikkoismadotuksen (loishäädön). Eilen en antanut sitä kun kahdella tytöllä oli vielä viimeinen antibioottikerta. Nyt kenelläkään ei ole antibiootteja enää. Kaikki tytöt söivät jossain vaiheessa kuurin. Vain Herra Seitsemän on pärjännyt ilman. Loishäädön annoin koko laumalle eli Severille, Sirulle ja Sulolle myös. Sirkku sai varalta imettävälle emolle sopivaa lääkettä vaikka se ei nyt imetäkään.

Sirkku ei ole kunnossa vaikka siitä ei tiedäkään mitä vikaa siinä on. Tänään käyttämämme eläinlääkäriaseman toisen eläinlääkärin viimeisin arvelu oli, että sitä närästää ja nyt kokeilen antaa sille närästyslääkettä. Joku vika on kooikkerissa, joka ennen on ollut superahne, mutta joka nyt kieltäytyy ruoasta. Eilisissä labroissa Sirkusta ei löytynyt mitään selvää vikaa. Kalkkiarvot olivat edellisestä mittauksesta vähän nousseet, mutta ei lähelläkään viitearvon ylärajaa. Virtsanäytteen mukaan ei ole tulehdusta, vaikka virtsassa onkin verta (jälkivuotoa?). Sirkku on kuulemma kuivahko, mutta ei kannata nestetyttää (en muista miksi). No on se varmaan kuivahko kun se ei syö eikä taida juuri juodakaan. Äsken kun muut koirat söivät, tarjosin nappularuokaa. Ei kiitos tuumasi Sirkku. Saman teki kun tarjosin kermaviiliä (ennen ollut herkkua). Sille kelpaa lähinnä vain pentujen vuohenmaidon jämät, muttei "tuore" vuohenmaito. Eikä sille kelpaa vuohenmaitoviili. Ennen se myös innokkaasti imuroi suuhunsa lattialle heitettyjä ruokanappuloita. Ei kiitos, tuumaa Sirkku nyt. Ehkä se suostuu syömään vähän puolen yön aikaan niin kuin eilen.

Pentujen kävelyharjoitukset etenevät. Välillä ne pysyvät pystyssä muutaman askeleen, mutta saattavat heittää kuperkeikkaa heti kohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti